søndag 12. desember 2010

Mjøsa strandeierforening

Fredag deltok jeg på et seminar i regi av Innofinn. Det handlet om fisketurisme i innlandet. Seminaret ble arrangert av Mjøsen Skog og Mjøsa strandeierforening. Som strandeier sjøl burde jeg nok kjent reglene for fisket i Mjøsa bedre, men ble overrasket da jeg ved seminarets slutt ble klar over at man ikke kan fiske med båt nærmere enn 200 meter fra land uten grunneiers tillatelse. Ble også ganske sjokkert over at noen grunneiere også bryr seg om denne regelen og faktisk ønsker å beholde den. Ved neste møte i strandeierforeninga vil jeg forsøke å høre hvor mange som faktisk bryr seg om dette og om dette er en regel som henger igjen fra "hine hårde dager" da det var mer kommersielt fiske på gårdene. Dersom noen har forslag til hvordan fiskereglene burde vært på Mjøsa dersom de skulle vært endret, send meg gjerne en mail om dette. Sjøl har jeg klare formeninger om at noe burde vært endret på. Blant annet innført et maksmål og fangstbegrensning.

Hva gjelder grunneiers tillatelse til å fiske innenfor 200 metersonen er alle hjertlig velkomne til å fiske nærmere utenfor hos meg.

3 kommentarer:

 1. Hallois.

  Dette er vel regulert i«Lov om friluftslivet».

  For Mjøsa er vel ikke unntatt Allemannsretten eller allmennhetens rettigheter til fri ferdsel?

  Mvh
  Yngve

  SvarSlett
 2. Det er noen gamle særregler som gjelder for strandsonen fra den tida da det var kommersielt fiske på gårdene rundt om kring. På neste måte i strandeierforeninga vil jeg gå inn for et forslag om å endre flere av reglene som styrer fisket på Mjøsa. Både det sportslige fisket og det gamle kommersielle. Kanskje man kunne fått inn et maksmål på fisken og baglimit. Til sjuende og sist er det fylkesmannen som vedtar reglene. Ellers? Alt vel. Båt?

  SvarSlett
 3. Blir spennende å høre fortsettelsen.

  Her er alt vel. Det ble ingen båt, da bilen og varmepumpe røyk + et par andre uforutsette utgifter dumpet ned når forsikringspenga kom. Men jeg jobber med en spareplan. Så det kommer en ny båt ettervert. Jeg får komme å lære litt hos deg først, så jeg veit hva jeg skal se etter.

  SvarSlett